Bli med på seminar!

Hvordan innvirker eksteriøret på hestens bevegelser og sprangteknikk? Nå har du muligheten til å lære mer om ridehestens egenskaper.

Dansk Varmblod Norge inviterer alle ryttere, oppdrettere og interesserte til seminar på Linnesvollen 26. og 27. januar 2013 for å lære mer om kjente og kjære problemstillinger. Foredragsholder er Poul Graugaard. Han er mangeårig medlem av Dansk Varmblods avlsledelse og har i en årrekke bedømt flere tusen ridehester årlig – blant annet har han dømt ved alle Føllfestivalene som hittil er arrangert i Norge i regi av JJ Horses og Bråten Gård.

  • Hva ser man etter og hvordan vurderer man ridehestens egenskaper i praksis?
  • Hvilke eksteriørtrekk er viktige for holdbarhet og gangarter i dag?
  • Hvilke sprangegenskaper ønsker man i hesten fra naturens side?
  • Hvilke hingstelinjer nedarver gode sportsegenskaper?

Seminaret består av en kort teoretisk innføring før det blir praktisk vurdering av varmblods ridehester av ulik kvalitet i gangarter og sprang.  Det vil bli lagt opp til spørsmål og diskusjon under og mellom leksjonene. Interesserte deltagere som har hester som egner seg for praktisk bedømming i gangarter og løshopping, kan kontakte Tor Geir Ullstein på tgu@online.no.

Seminaret koster 650 kr for medlemmer og 750 kr for ikke-medlemmer. Lunsj kroner 100 pr person pr dag. Middag og overnatting kommer også i tillegg.

Legg igjen en kommentar

© 2024 Johnsten.no