Royal Butterfly kåret

Royal Butterfly e. Tobajo Picez m. Roshana M

Hingsten Royal Butterfly e. Tobajo Picez u. KWPN-hoppen Roshana M (e. Jimtown / Concorde) som vant 3-årstesten i sprang på Stall-K i august under Inger Bugge med 8,5 i teknikk, kapasitet, galopp og ridbarhet – den eneste blant de 3-årige spranghestene som oppnådde kvalitetsklasse I – ble kåret under NVs hingstekåring under AEG. Vi gratulerer eier Andreas Høiås og rytter Inger Bugge!

Idet nemda valgte å kåre den 4-år gamle Tobajo Picez-sønnen går Tobajo Picez inn i historien som den første norskoppdrettede hingsten med to kårede sønner. Fra før er gangartshingsten Tobajo Pik Disney kåret i NV, mens Royal Butterfly nå går i sin fars fotspor som spranghingst. Moren Roshana M er også mor til vår DH-hoppe Winning Star, og til solgte Corvina e. Unbelievable og AC Irco Skywalker e. Happy Irco. Hun står nå i avl for RR Reierstad Ridehest 2010/2011, drektig med Odermus R (Calido I / Ramiro Z / Joost / Abgar xx).

Norsk Varmblods kåringsnemds kommentar til Royal Butterfly: «En typisk spranghest. Den er en vakker hest, av meget god type og med meget godt uttrykk. Vi vil gjerne se at det er en hingst på langt hold og denne synes vi er et godt eksempel på ridehesten vår. Den er født i Norge, det er vi selvsagt glad for. Den har en vakker kropp, den har en særdeles velbalansert og god spranggalopp med god bakbensaktivitet. Den har avlagt en meget god sprangprøve her denne uken og også vunnet en regional 3-årstest i sprang.»

Legg igjen en kommentar

© 2024 Johnsten.no