Godkjennes i DV

Happy Irco e. Irco Mena / Little Q / Curacao xx godkjennes i Dansk Varmblod "lifetime"

Dansk Varmblod melder at Happy Irco 113RH og Tobajo Picez 106RH vil bli godkjent for bruk på DV-hopper etter søknad. Det betyr at hoppeeiere som ønsker å benytte disse hingstene også kan registrere avkom i Dansk Varmblod dersom hoppen er eller blir stilt for kåring i Dansk Varmblod. Eget formular for søknad finnes her. Det er billigst om man søker og stiller hoppen til kåring før 31.12. i bedekningsåret (pt 600,- DKK, etter 31.12 pt 2500,- DKK).

Også godkjent til Springhestprogrammet

Dansk Varmblod skriver nå dessuten at de to hingstene kan få avkom til Springhestprogrammet: «Hingste, der «kun» er kåret i et udenlandsk forbund, vurderes i hvert enkelt tilfælde, om de kan godkendes til at lave afkom, der kan registreres i springhesteprogrammet, og her handler det jo igen om afstamning, sportslige præstationer o.s.v. … Happy Irco og Tobajo Picez kan i kraft af, at Dansk Varmblods avlsledelse sidste år vurderede, at begge hingste havde vist så gode sportslige resultater i 2009/2010 besluttede, at deres afkom kan optages i springhesteprogrammet efter ansøgning, til konkrete hoppe, som selv er optaget i springhesteprogrammet. … Dvs du skal søge om optagelse i springhesteprogrammet for hoppen først, og hvis hun bliver optaget, vil hendes Happy Irco/Tobajo Picez føl blive optaget efterfølgende, hvis du lige retter henvendelse om det.»

Fortsatt avlstjeneste for Happy Irco

Spesielt er dette en gledelig nyhet for de hoppeeiere som måtte ønske å benytte avlshingsten Happy Irco, idet den kun er godkjent ut sesongen 2011 i Norsk Varmblod: Norsk Hestesenter ga følgende svar på vegne av Norsk Varmblod ved innmelding til 3.delkåring under AEG 2011 den 10.januar i år: «Happy Irco kan *ikke* møte på hingstekåring når den er vallak. Viser ellers til godkjenningsbrev tilsendt i september 2010 hvor det fremgår at frossensæd kan benyttes i avlssesongen 2011, og at det ikke vil bli gitt dispensasjon for videre avl utover dette. Når det gjelder bruk av frossensæd i avl i andre land, så må det tas opp med de rette instanser i det aktuelle landet.»

Dansk Varmblod skriver at: «Happy Irco vil stadig kunne søges på i Dansk Varmblod, både som udenlandsk hingst generelt, og som far til afkom i springhesteprogrammet. Vi har ikke delkåringsregler i Dansk Varmblod, så uanset om han er kastreret, og kun kan bruges på frostsæd, er han stadig fuld gyldig ved ansøgning til konkrete hopper. Vi forholder os ikke til de Norske forbehold, … – hvis en hingst er kåret i et forbund vi anerkender, og ivrigt har opfyldt de præstationsmæssige krav, er han ok for os «lifetime». Så han kan fortsætte også efter 2011.»

Happy Irco 113RH godkjennes også av Zangersheide, slik at hoppeeiere som benytter hingsten kan også velge å registrere avkom der.

Avkomsprestasjoner: Happy Irco har 10 registrerte avkom av 14 bedekninger pr 31.12.2009. 3 registrerte avkom er på mor med ufullstendig/ikke godkjent avstamning. 1 registrert fullstammet avkom er dødt og 1 er ikke ferdig sertifisert. Av øvrige 5 registrerte fullstammede avkom har 4 vært til bedømmelse med godt til særdeles godt resultat:

  • Chilli (NWB) hp f.2006 u. Chelica (DWB, e. Picandt/Arabas ox). Bedømmelse som sprangbetonet hoppe ved DANSK VARMBLODS HOPPEKÅRING NORGE 2010 med karakterene 8 (type), 7 (hode-hals), 7 (skulder-manke), 8 (overlinje-bakpart), 7-7 (bein), 7 (skritt), 7 (trav), 7 (galopp), 8 (teknikk) og 8 (kapasitet) løshopning, helhet 8, og kåret DH (høyeste kåringsgrad). Mkh 163. Dommernes kommentar: “En høystillet feminin hoppe med særdeles god springning og velbalansert galopp”. Dommer leder av Dansk Varmblods kåringskommisjon Poul Grougaard og Ole From Christensen. Oppdretter Lena Stenhaug. Bilder på Avlshest.no.
  • Happy Andantino (NWB) v f.2006 u. CC Abigale (NWB, e. Ladiesdream/Animo). Bedømmelse på 4-ÅRSTEST SPRANG med rideprøve NORSK VARMBLOD (Klasse 2b) 2010 med karakterene 7 (eksteriør), 7 (skritt), 7 (trav), 7.5 (galopp), 7.5 (teknikk), 8 (kapasitet) og 7.5 på ridbarhet ved hopning under rytter. Mkh 169. Dommer leder av Norsk Varmblods kåringsnemd Cecilie Kilde, Cecilia Wallin, Lorenz Linnet og testrytter Maik Kohlschmidt. Oppdretter Kaja S. Johansen.
  • Irco Miro (NWB) h f.2006 u. Ramira VD Zuuthoeve (BWP, e. Leader M/A Lucky One-Lucky Boy xx). Bedømmelse som 1-åring NORSK HESTESENTER – jarlsberg travbane 02.06.2007: Stor, høystilt hingst av bra type 7,5 (type) , velansatt hals og lang skulder/manke men noe snau muskelsetting rygg og kryss 7 (hode-hals-kropp) , 7 (bein), 7 (skritt), 7 (trav), helhet 7, tildelt sløyfe. Dommere ? . Oppdretter Mariann Olsen.
  • AC Irco Skywalker (NWB) h f.2009 u. Roshana M (KWPN e. Jimtown/Concorde). Bedømmelse som sprangbetonet føll FØLLFESTIVALEN 2009 med karakterene 9 (type), 8 (hode-hals-kropp), 7 (bein), 7 (skritt), 6 (trav), 8 (galopp), helhet 8. Dommer leder av Dansk Varmblods kåringskommisjon Poul Grougaard. Oppdretter Stall Johnsten. Bilder på Avlshest.no.

Video Happy Irco plassert 1.40 cm med Jan Auen Hafskjold

Legg igjen en kommentar

© 2024 Johnsten.no