2 DH og 1 DS i Dansk Varmblod

Winning Star e. Winningmood vd Arenberg / Jimtown / Concorde fikk 7,5 og 8 på løshopning og kåret DH med føll ved fot (Foto: Avlshest.no)

Våre avlshopper Flying Dutchess, Winning Star og Angels Lullaby xx ble alle kåret i DV 2.oktober på Tune Ridesenter. Dommerne var leder av Dansk Varmblods kåringskommisjon Poul Grougaard og Ole From Christensen. Testrytter Ole Hummelshøj. Poengsystemet i DV er endret siden i fjor, slik at hoppene nå kun avprøves og bedømmes i valgt spesialdisiplin.

Flying Dutchess f. 2007 ble RDH-kåret med 7,5 i teknikk og 8 kapasitet løshopning, 8 i galopp og 8 i helhet. Ridbarhet 7,5 og totalt 765 poeng i springdisiplin. Dommernes kommentar: “En edel og uttrykksfull smidig hoppe med velbalansert galopp og stor springkapasitet”. 

Winning Star f. 2006 ble kåret DH med 7,5 på teknikk og 8 på kapasitet løshopning med føll ved fot, galopp 7, helhet 8. Dommernes kommentar: “En feminin smidig hoppe med stor springkapasitet og velbalansert galopp”. Moren Roshana M ble også vist, hun fikk 6,5 (teknikk) og 7,5  (kapasitet) i løshopning med føll ved fot på tross av at hun har vært avlshoppe hele sitt liv med 8 føll og aldri har vært ridd eller trent! Hun fikk også 8 på galopp. Dommernes kommentar: “En knap højstilt feminin hoppe med velbalanseret galopp”.

DH ble også 4-årshoppen Chilli e. Happy Irco / Picandt / Arabas ox) med karakterene 8 (type), 7 (hode-hals), 7 (skulder-manke), 8 (overlinje-bakpart), 7-7 (bein), 7 (skritt), 7 (trav), 7 (galopp), 8 (teknikk) og 8 (kapasitet) løshopning, helhet 8. Dommernes kommentar: “En høystillet feminin hoppe med særdeles god springning og velbalansert galopp”. Oppdretter Lena Stenhaug. 

Angels Lullaby xx ble kåret DS med 7 på type.

Som medarrangører synes vi arrangementet som sådan og hoppekåringen var meget vellykket. Vi takker alle bidragsytere og deltagere for samarbeidet, og ønsker velkommen tilbake neste år!   

Legg igjen en kommentar

© 2024 Johnsten.no